♥Ms Y & Mr K ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥Our Lil' Princess ♥


♥Followers ♥

My Nuffy

Wednesday, June 22

Pregnant : Buku Pink Di KK Taman Medan PJS2

As’salam Readers..

Credit: En Gugel jgk..buku pink sye xde dlm list photo..haha
Ye sye dh ada Buku Pink..Last Friday sye cuti dan pergi KK utk 1st appointment..Ya ALLAH penatnye menunggu sampai naik lenguh pinggang ni..Sye sampai pukul 8.20pg (kononnye appointment 9.00pg), budget awal sikit xpela..sekali masuk,nah ko!dh penuh org menunggu..angka giliran yg sye dpt pn no 45 tau..agknye yg dpt no 1 tu,pkul bpe le dorg dtg kn..haishh dh boleh agak dh kebosanan menunggu akn tiba..huhu

Menunggu untuk ambil timbangan berat,ketinggian dan details information boleh tahan lagi.xde la lama sgt..tp itu pn husband dh membebel2 gak sambil tgk nurse2 kt situ buat keje..mne x nye, byk duk ralit berborak jek.wt keje bkn men slow lg..huhu

Lps dpt buku pink, g pulak kt kaunter makmal utk amik urine and check HB darah..ini pn 1 hal,lme gak menunggu..bila tiba masa nak buat HIV test and amik darah 1 tiub kecil, lg berzaman menunggu.yg ini mmg buat husband sampai nk bgn msk bilik tu nk tnye npe lama sgt.huhu..lg die bengang bile tgk ade org lmbt dr sye msk dlu.and ade sorg makcik tu slumber je msk trs xde tgu2..hadoihhh mmg memenatkn.ptt le rmai yg prefer wt checkup kt private and klu g pn nk kne apply cuti.xboleh men terjah je n curi mase keje jap.haha..

Setel amik darah,tunggu lagi..nk jmpe nurse tuk check perut pulak.part ni paling kelakar..mule2 die check breast sye,picit2 tkt ade ketumbuhan ke ape..lps tu picit2 plak perut sye..then die amik talitape yg mcm mak sye guna untuk amik ukuran baju tu utk ukur panjang baby..haha time tu sye mcm pelik n nk gelak pun ade..hebat btl.picit mcm tu je bleh agak dr mne smpi mne pjg baby.then amik ukuran.baby dah 17cm..huhu..Tuk 1st time ni biasanye kne jmpe doc kn.tp sye x..maybe sbb dh tghri time tu dkt kul 12..nurse refer kt doc dlu sbb sye kne UTI (Urinary Tract Infection), atau lebih sng cite air kencing kotor..so doc prefer utk sye jmpe die on next checkup.nk monitor masalah UTI sye ni.huhu..so nurse nasihat kne minum air masak byk2..wahhh ni yg susah ni.sye mmg jenis yg kurang minum air.huhu.tp xpela,demi baby,sye gagahkn jgk:D..


Credit: En Gugel

Hopefully xdela mslh lg for next checkup..tkt jgk kn sbb 1st time pregnant..Ha berat bdn sye naek dgn jayanye ok..xpernah lg smpi berat tahap ni..56.8kg!!waaa beratnye..klu dh msk 3rd trimester mst lg berat..perut pn dh nmpk cket..nk tgk gmbr??nt le,tgu perut nmpk jelas sikit lg ok..hihi.

Maaf entry x ini membosankan..sbb tukang karut pn tgh kebosanan jgk..haha..Till next entry k..take care uolsss..

daaaaaaaa..

p/s: nt sye try update psl UTI plak ok..

13 comments:

  1. yumie ur due date on 3rd Dec? kalo lah betul2 baby lahir tarikh tu, buleh celebrate birthday dekali dgn my anniversary! :P

    ReplyDelete
  2. yup itu yg doc bg le.but i don't think so.sbb itu kiraan last period i dr b4 kawen..huhu.ptt le i rse mcm familiar je dgr date tu tau..xperasan lak it's ur anniversary:)..u doakn le i due on that date.so nt bleh join skali celeb birthday bb i n anniversary u..hihi

    ReplyDelete
  3. slm dear..jln2 kt blog m2b..
    berat tu jaga2 la..mcm i asek kena leter je dgn misi! tensen tol tiap kali g cek up ;p

    ReplyDelete
  4. haish..sye tau sbb pe org yg smpai lmbt leh masuk dulu.sbb nurse xsusun pun kad tu ikut angka giliran.nurse2 tu grab dr yg paling ats.huhu..deal ngn klinik kerajaan ni kena kuat mental n emosi.huhu

    ReplyDelete
  5. Waniey: Thanks for coming here dear:)..hihi itulah,tp xtau cmne nk control.1st time checkup nurse xckp ape lg le kn..tp next checkup??cuak!huhu..

    Ctmah: sgt menguji kesabaran ktorg tau..mmg pn die xikt giliran.no tu just reference incase rmai org.then bru die pgl ikt no..tu yg ade no lmbt tp msk dlu..hangin jek:|

    ReplyDelete
  6. kalau bulan 12 same bulan ngan saye..!! t untie n baby ley sambut besday same2 ek..mummy yumie belanja...hahaha..

    ReplyDelete
  7. aaa.sbb sye pun dh terkena mse buat HIV test tu..huhu..dtg paling awl,tp result paling last !@#@!$

    ReplyDelete
  8. Aty: Wahh sorg lg..hehe ok le,nt kte combine celeb birthday baby n auntie aty + anniversary auntie sarah sekali..haha

    Ctmah: hehe xpela awk,dh lps pn..slmt dh awkkn??hehe..

    ReplyDelete
  9. Pujuk baby ko kuar 5 dec, celebrate skali anibersary & besday aku boleh? HAHAHA.

    jaga2 dengan kencing kotor, sebab aku mengalaminya. pastu kena bebel yada-yada dgn doc n nurse. padahal aku minum je air (air juice + air manis) bukan air masak. HAHAHA.

    pasal berat aku no comment! ikut orang lah. aku makan 2 pinggan lunch pun, xde effect sgt! just jaga2 jelah kalau taknak kene bebel :)

    ReplyDelete
  10. klinik kerajaan nie mmg kn dtg awal..lmbt skit tadaaaaaaaaa lama la menunggu..busan kn menunggu.huh

    bby kuar awl la,kalo bln slps tu sama r ngn sye...hihi

    :)

    ReplyDelete
  11. Kidz:
    haha rmai rpenye ade date penting on dec..ha ok gak kn..setakat 5 Dec tu ok lg kot.haha..

    errkss aku pn cm ko le.rsenye byk dh mnm air,air manis and juice tp kne jgk ropenye.huhu..insyaALLAH lps ni b'jg..maleh aku nk tadah telinga kne leter dgn doc or nurse.huhu

    itulah,berat pn len org len pattern kn..tp aku ni mmg jenis cpt nek..arghh ini pn aku kne berjaga2 jgk..haiyoo..

    Norul: huhu well sabor jela..tp nk g awl 2 mmg xdapek le jwbnye..huhu..owh klu bln JAN nan ado nye den nk hold..cian bb duk lme2 dlm womb mama die..ktorg pn xsabor nk tgu bb kuar tahu:p

    ReplyDelete
  12. seronoknyeeee...

    teringin sgt nk ada baby tp xtau la bila agaknya ada rezeki

    nk mengharap sgt mcm takot kecewa nnti...so steady & cool je la...

    hihi :)

    ReplyDelete

♥ Your notes ♥