♥Ms Y & Mr K ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥Our Lil' Princess ♥


♥Followers ♥

My Nuffy

Wednesday, July 17

Salam Ramadhan

As'salam Readers..

Salam Ramadhan Uolss.Hurm hari ke 8 puasa kn hr ni??hehe hr ni baru i nk sebok2 munculkn diri kn..pada yang masih lg penuh berpuasa tu alhamdulillah.i is bru puasa blk hr ni.haha ok melalut.sebenarnye serius xtau nk update ape.ini le padahnye bila tangguh2 update kn.huhu.syok je tgk uols yg update hari2 tu.sila tiup sikit aura kerajinan uolss tu kt i.huhuhu

Hurm nk update pasal bulan ramadhan ni??alohh xde yg menarik sgt pn.ape le yg nk menariknye utk i yg berpuasa ber2 je dgn iman ni.eh iman puasa ke??hahaha..husband weekend le bru ade.weekend baru2 ni sempat le blk rompin jap.dh janji dgn adik i nk blk.sbb die dh rindu sgt kt iman kononnye.huhu.i mmg super duper happy le.blk berkumpul dgn family kn.santapan sure menyedapkn tekak dan memenuhi kriteria pengisian perut.mak yg masak ktenye.mne le x sedap kn..smpi tgh mlm jumaat tu.then bgn sahur ade ikan patin masak gulai masam tempoyak..seeee,mak mmg memahami keinginan ht ank die ni.pdhal terlupa nk pesan kt mak suh beli ikan patin.inilah rezeki dibulan ramadhan nmenye.thanks mak!!

budak ceria dgn mama nk g PARAM.
Balik kg x ni jgk puas makan ketam yg ayah dapat.tau ank menantu n cucu suka mkn seafood lg le byk die bwk blk umh.siap bekalkn 1 tong gabus putih yg kecik tu utk bekalan anak sebulan puasa ni.hahaha.yelah mne xsebulannye uolss,i dgn iman je kt umh weekdays.kekdg masak kekdg x.tp bekalan ketam dgn ikan penuh freezer ats tu mcm kt umh ade 4/5 org.dh le peti ais kocik yo.huhu.husband siap ckp,ini mau xabis n bwk blk rompin semula nk raya nt.ciss!xkn le nk bwk blk semula abg oii.kte wt stock jela dlm freezer tu.huhu.btw, ayah i nelayan ade bot,pukat or bubu sendiri.sbb tu asal blk rompin je mesti ade bekalan bahan basah tuk anknye ni.thanks jgk ayah!!

bukti ketam bekalan dr ayah.hehe.
Ketam kt ats tu i masak hr isnin lepas..xtau nk masak ape,sbb kt kg mak dh masak lemak cili api n goreng berlada.so i masak le blackpepper kononnye.tp xjadi sgt.kurang blackpepper.hihi.spe2 yg ade idea ketam ni nk masak apa lg yg sedap tlg bgtau i eh.serius xde idea.tp tulah nk masak sedap2 pn xde mood sgt sbb husband xde.klu die ade senang jgk hati ade org tlg makan sampai habis.harap i mmg xle kn.saki baki kaki ketam ni semalam pn selamat i buang je sbb xabis.xkn nk bg iman makan plak kn?

Haishh hari ni uolss masak ape?haha ini lg satu masalah.xtau nak masak ape.xberbaloi rasa nk masak sedap2 bile ber2 je.tp nk g PARAM xde plak lahaii kt area umh tu.even kt opis ni pn xtau kt mne.ade jwbnye blk ni i buka mkn nasi dgn goreng telur je.utk iman masak sup sayur.masalah,masalah..

ok lah tutup entry dgn gambar budak buchukkk mashamm tgh rajin ni.huhu

yg penting stokin tetap pkai ye!!sye is jaga kecantikan & kelembutan kulit kaki saye.lol

Dadaaa dearies..

11 comments:

  1. Terliur tgk ketammmmmmmmm huwaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. raya ni klu blk kuantan,mohh le ke rompin.insyaallah ade bekalan.hihi

      Delete
  2. sedapnye tengok ketam tu....*telan airliur*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ni yg xmo publish gambor mknn ni..

      Delete
  3. ketam fav aku tu..sedap giloss, untungla ayah nelayan dpt ketam free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom le weii dtg kg aku..biasa musim ketam ni bln 7.mmg tiap2 tahun menunggu je bile nk musim ketam.hehe

      Delete
  4. Replies
    1. hihi mai le umah anis,ade ketam.hihi

      Delete
  5. aku mngidam ketam. pos kat aku plis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengidam??oit lain mcm bunyi nye tu..haha.eh dkt sne seafood payah ke??klu pos aku rse tah zaman bile la smpi kt kau.hahaha

      Delete
  6. teringin nak makan ketaaammm tapi bila dah start makan..tak boleh telan huhu..masalah masalah..dulu anak kedua udang..ni ketam pulak tekak jadi cenggini..

    ReplyDelete

♥ Your notes ♥