♥Ms Y & Mr K ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥Our Lil' Princess ♥


♥Followers ♥

My Nuffy

Friday, December 10

Idea Pelamin

Salam Readers..

Pagi ini dlm kepala sedang mencongak2 idea utk pelamin sye nt..~ sye bkn DIY pelamin sendiri ye.harap maklum..lol..ini disebabkn sye dgn gatal mulutnye bgtau kt mak andam mahu tmbh sedikit penampilan sye pelamin itu nt.muahaha..Lgpn pg ni mmg sgt2 mengantuk duk kt ofis..rmai yg outstation.plus sye pn ketiduran sgt lwt mlm td gara2 kad kahwin..owh kad kahwin nt sye cerita dientry yg lain ok..in fact,ianya masih dlm proses pengemaskinian dan sudah 90% siap didesign.mungkin ade penambahan dan pengurangan here n there.huhu.just wait n see.lol

Ok berbalik kepada idea pelamin..actually sye dh gtau mak andam pelamin mcm mne yg sye nk..hihi tp itulah,manusia ni mmg xpernah puas kn??bile tgk gmbr pelamin itu,pelamin ini,pelamin sne,pelamin sini maka hati mudah goyah dan tidak puas.sekejap nk yg begini sekejap nk begitu..hihi.tp xpe,ini bru kerenah sye yg pertama kpd vendor.eh pertama ke??psl bju wkt mula2 booking dlu xcite lg..haha..okeh admit,yg ke 2 maybe..hahaha..ha psl vendor ni sye xupdate sedetailnya lg bukan?ats permintaan Nora Aira,ianya akan dimakbulkan nt..tunggu je ye!*senyum..

Pelamin asl yg sye dh tempah sebelum ini adalah pelamin 1 panel shj..majlis di rmh kn,so xyah nk byk2 panel..hehe.tp bile memikirkan yg measurement hall rmh parents sye tue sye rse agk besar,makanye timbul idea nk tmbh2 lg..hihi..okeh pelamin asal yg sye mahukan mcm di bwh ni..
Source: tp kerusinya x begitu ye..huhu


Pelamin 1 panel dgn tabir Damask lbh krg dibelakang..hehe.dan kerusinye pulak mcm di bwh ni mungkin..errkk sye xtau rupe sbnr kerusi tu nt.yg sye tau,sye nk kerusi cleopatra tp xde penyandar di belakang..huhu pasrah..
Source: sye assume kerusinye begini..hehe
 Tp klu boleh sbnrnye sye nk kerusi mcm ni..hahaha..
Source: Simple bkn klu kerusi mcm itu??

So skrg pasrah jela.tgu sye fitting next month,akn sye confirm habis-habisan..hehe..Okeh cite pulak psl penambahan penampilan pelamin tue nt..~ fuhh bru cite psl kerusi je dh 3pic terpapar..muahaha..kn pelamin sye tue 1panel mcm gmbr pertama,so measurement hall di rmh sye pula adalah:

Lebar: 16 kaki
Panjang:  24 kaki
Tinggi: 11 kaki

Sye rse kte perlu mengambil kira ukuran ketinggian, kelebaran rmh kte tu nt btl x?klu dewan xpyh ckp le,for sure sgt perlu.ini utk mengelakkn pelamin kte tue nt nmpk spt ade yg xkena..sbb sye pernah lihat ade sesetgh tue memilih pelamin yg lebar, xsesuai dgn rmh yg sempit..x ke nmpk cm janggal pelamin tue nt?huhu itu dr pndgn mata kasar sye lah..ade jgk yg rmh tinggi tp tba2 amik pelamin yg rendah,pn akn nmpk krg cntik jg kn??huhu..so sye mmg sgt memandang ukuran segala bagai ni.sye nk ianya sedang2 n tdk nmpk terlalu tinggi atau terlalu rendah..dan jg tidak nmpk terlalu kecil pelaminnye jika dibandingkn dgn kelebaran rmh..nmpk terlalu kosong nt.apetah lg klu memilih pelamin yg simple shj mcm sye ni..hihi..sbb hall rmh sye tue ayh sye mmg buat agk lebar, pjg dn tinggi drp bese..sbb family kami besenye rmi.klu rmh sempit xmuat nk mencelah nt..hihi..Korang rse,utk pelamin sye nt,agk2 berapa kaki ketinggian pelamin yg plg sesuai??kelebarannye plak mcm mana??

Memandangkn sye rse hall rmh parent tu agk lebar/luas,so sye ingt nk tmbh cket di kiri dan kanan panel tue dgn tirai putih mcm gmbr ke tiga di atas ~ haha sng,xpyh upload byk x..eh ade gak contoh len sbnrnye..huhu tgk bwh.
Source: hurm what do u think??
Senang ckp le,it's exactly same with the 3rd pic above..ngeeee..cuma bezenye mungkin tang kerusi itu je..haha boleh cmtu??cuma bunga-bungaan itu maybe xsemeriah yg mcm dlm gmbr tu agknye..less is better for me..masih ade bunga yg melilit cuma ditirai tu mahu ditambah dgn juntaian kristal mcm 2nd pic ataupn klu xmampu,tmbh dgn lampu berkelipan tu yg bleh juntai2 gak mcm ala2 kristal tu..hahaha what do think frenz??Ha lg 1 yg mcm dlm dilemma jgk..psl tirai utk panel tu sendiri.kan background tabirnye sye pilih kain yg bercorak damask tu lebih krg,then ade tirai putih.so tirai putih tu sye xtau nk pilih silangan yg bagaimana..idea asl pilihan sye mcm ni..
Source: rse mcm pelik pulak klu tirai tu hanya berwarna putih je..unless ade 2 warna mcm ni ok le kot..
Ataupun silangan yg begini..
Source: Google ~ lpe nk amik link..huhu
Ataupn kembali kpd gmbr yg pertama,kedua dan ketiga??hehe..hati rsenye mcm lbh kpd 3 gmbr terawal..gile rambang mata sye ni..itu cntk,ini pn cntk..sudahnye???xtau lg..tgu bln 3 thn dpn ok..haha..

Dadaaa

p/s: maaf kn entry ini yg agk pjg berjela drpd biasa..huhu

4 comments:

  1. dear..np i call u xagkt?i nk tnye bout kenduri sok..

    ReplyDelete
  2. haha! samela ngn an... selagi tak smpi hr kawen, slagi tu la ade je plan yg brubah! huhu...

    ReplyDelete
  3. iedayah:. sorry after lunch smpi time blk mmg bz..huhu.pdn muka i sbb pg td sangap sgt kn..huhu

    An:. itulah!1 bdn ni mmg gatal..ade je nk tmbh le ubah le..huhu

    ReplyDelete
  4. my dear ,

    syafa ada award utk u ^__^

    singgah collect ya

    http://justyouni.blogspot.com/

    ReplyDelete

♥ Your notes ♥