♥Ms Y & Mr K ♥

Daisypath Anniversary tickers

♥Our Lil' Princess ♥


♥Followers ♥

My Nuffy

Wednesday, February 15

Pregnant: Kursus Peneman Hospital Melaka

As'salam Readers..

Yup terlambat i can say..saya pergi kursus ni dgn husband sebulan b4 iman lahir,tp sekarang bru nk citer.heh!ini pn terpanggil utk citer after 1 anon tanye sye psl kursus ni..huhu.

Straight to the point..pada sesiapa yg berminat nk husband die teman time bersalin kt GH Melaka ni,kne le hadiri kursus tersebut.yup sye tau,ade setengah GH xmcm ni pn.tp GH Melaka dh disyaratkan mcm tu..huhu.so pd yg mahu sila ikut langkah2 berikut:

1. Pergi ke Klinik O&G, Hospital Melaka.
2. Msk bilik 11,bgtau nurse sye nk book utk Kursus Peneman.
3. Nt nurse akn iview kte sikit.*biasanya kursus ni die akn refer  EDD kte di mana kte perlu ikuti kursus tu seeloknya sebulan sblm EDD.
4. Booking date.hanya 11 pasangan utk 1 sessi kursus:)

Honestly,jgn expect terlalu tinggi pd kursus ni ye=)..nme pn syarat tuk bolehkan husband temankn kte time bersalin kn.so sekadar lepas syarat je la.hehe.itu bg sye le.bkn mksd sye xde ilmu yg bermanfaat lansung,tp ianya bg sye xmencukupi..sbb ape??sbb die lebih byk tekankn mengenai kepentingan n kebaikan breastfeeding*which is good for us.utk makluman jgk,GH Melaka adalah hospital rakan susu bayi ye.sbb tu die lebih byk tekankn psl breast feeding.

Jgn harapkn kursus ni akn ajar mcm mne cara2 nk beranak..sbb sama sekali x ada ok!klu nk tau psl cara2 beranak,sila pergi kursus antenatal kt luar ye.huhu.kt kursus ni die akn terangkn more kpd apa yg husband boleh n xboleh lakukan time nk teman kite kt labour room nt.lps tu die akn bwk kte melawat ke wad bersalin dan jgk labour room*sye xde rse ape time melawat labour room n wad ni,sbb dh pernah msk sekali kn..huhu

Abis dh psl kursus peneman..muahaha mmg ringkas giler!!tp mmg kursus tu pn ringkas je sbnrnye.just amik mse separuh hari je ok.dlm pkul 12 lbh or pkul 1 dh abis..hehe.ha lg 1, kursus free,maka tiada le sebarang doorgift or mkn minum bagai..nurse pn siap pesan,breakfast dlu siap2 b4 dtg kursus.hahaha..so xyah le nk harap or verangan ape2 ok.lol..

Nk selit sikit psl iman la..she's now 5.11kg with height 61cm.ptt le rse cm makin berat.setiap bln nek sekilo.agknye bln dpn iman 3bln,bpe le berat iman plak ek??huhu..baru2 ni papa die bagi iman tgk nasyid alif ba taa kt youtube..wahh teruja abis..dgn mama ni sekali teruja tgk iman punye respon..haha.layan vid iman yg teruja tp mcm x..ekeke.

video

Nah sekeping pic iman lak..hihi
Budak yg nmpk cm bambam..heh

Dadaa Dearies=)

6 comments:

  1. oh.. sama macam Hosp Likas kt Sabah ni.. dia panggil Father Friendly Programme. Kalau nak hubby teman wajib pergi kursus ni..

    ReplyDelete
  2. ala2,comel jek iman punya respon nie..
    cikda dah windu kat iman la,mama iman plz update ttg iman ok..
    muah2 kt iman.

    :)

    ReplyDelete
  3. ok..xharap apa2 pun..kekeke
    semoga iman bam2 cam kak sarah rose ek :D

    ReplyDelete
  4. Amal: oo kt sabah pn sme eh..hihi

    Norul: haha klu windu cikda kne selalu2 le dtg melaka cmtu.haha

    Noli: owhh skrg bambam..nt dh start mkn dh xbambam dh..baby slunye cmtu kn??=(

    Ctmah: senget:p..mcm le awk nk deliver kt sini.hahaha..haiiyohh iman kne lawan sarah ke??

    ReplyDelete
  5. setuju ngn ctmah,iman kn lawan kak sarah rose nie..hehe
    nk kena dtg sne?insyaAllah...tp iman kn trn kl gak la cm tue ea..lala

    :)

    ReplyDelete

♥ Your notes ♥